Dit betekent financiële adoptie voor onze bewoners

16-09-2019

Dit betekent financiële adoptie voor onze bewoners 1

“Als onze bewoners een cadeautje krijgen van hun adoptieouders zijn ze vervuld van blijdschap. Ze joelen en lachen. Het is altijd een prachtig moment om mee te maken”, zegt voorzitter van Jemima Kees Bel. Onze stichting heeft 2,5 jaar geleden een adoptieprogramma opgezet voor de bewoners en dat heeft al tot veel mooie gebeurtenissen geleid.

Ze gierden het uit van de pret

“Van iedere bewoner staat in de nieuwsbrief wanneer hij of zij jarig is. Ook vertellen we wat hij of zij leuk vindt. Als de bewoner het cadeau ontvangt proberen we altijd foto’s te maken. Die sturen we vervolgens naar de betreffende adoptieouders, want dan is het net alsof ze erbij zijn en kan er toch een soort band ontstaan”, aldus Kees. “Laatst nam ik 4 lappenpoppen mee voor de kinderen. Ze gierden het uit van de pret. Die poppen waren het helemaal. Heel leuk om te zien.”

Financiële adoptie

Financiële adoptie gaat echter verder dan het sturen van cadeautjes. Dankzij uw steun kunnen we apparatuur, meubilair, kleding, medicijnen en andere hulpmiddelen aanschaffen. Ook kunnen onze bewoners zich verder ontwikkelen. Zo is onze bewoonster Zainab*, die blind is en autisme heeft, een heel goede pianiste geworden. Vorig jaar begeleidde ze zelfs een mezzosopraan. Wel kosten haar pianolessen, de begeleiding en het vervoer ernaartoe geld. We willen graag zekerheid hebben dat dit mogelijk blijft en zoeken hard naar meer adoptieouders.

Het verhaal van Zainab is slechts een van de vele voorbeelden waarom financiële adoptie belangrijk is. We willen onze bewoners bijvoorbeeld ook vaker meenemen naar het zwembad voor watertherapie, wat heel goed voor hun gezondheid is. Verder willen we meer aandacht besteden aan andere activiteiten die belangrijk zijn voor hen. Dit heeft echter allemaal een prijskaartje en is daardoor niet altijd mogelijk.

Dit betekent financiële adoptie voor onze bewoners 2

Informatie adoptie

Wilt u onze kinderen meer kwaliteit van leven bieden? Meld u dan aan voor ons adoptieprogramma. Hier kunt u lezen wat het inhoudt. Voor meer informatie kunt u ook mailen naar adoptie@jemima.nl

*Zainab is niet haar echte naam. In verband met privacy hebben we een fictieve naam gebruikt.

Heeft u vragen over financiële adoptie?

Share this article:

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close