Deze bewoners met een beperking hebben uw hulp hard nodig

01-04-2019

Jemima Adoptieprogramma Blog 5

De 16-jarige Arabische Safouane* lijdt aan dwerggroei en kan niet praten. Toen hij anderhalf jaar was namen wij hem op in het christelijke Huize Jemima, want zijn gezinssituatie was schrijnend. Zijn vader had het gezin verlaten en 5 van zijn broers en zussen waren al overleden. Hijzelf was er ook slecht aan toe. Hij had een grote ontwikkelingsachterstand en was ondervoed. Sinds wij voor hem zorgen is hij uitgegroeid tot een lieve, ondernemende jongen, die graag speelt in de ballenbak.

Een liefdevolle, familiaire omgeving

Het verhaal van Safouane is geen uitzondering. We hebben 17 Arabische kinderen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen en jongvolwassenen in huis, allemaal hebben ze een tragische achtergrond. Als ze eenmaal hier in Beit Jala zijn, vangen we ze op en geven we hen de zorg die ze nodig hebben. Ze blijven zo de rest van hun leven in een warme, familiaire omgeving.

Sommige bewoners lijken in het begin weinig te kunnen. Het verrast ons keer op keer wat liefdevolle zorg met een bewoner doet. Zo kwam Zayd* met autisme en epilepsie op 8-jarige leeftijd zwaar verwaarloosd bij ons binnen. Zijn vader met manisch depressiviteit kon niet met hem overweg. Zayd bleef flink achter in zijn ontwikkeling en kon niet goed praten. Inmiddels heeft hij al een aardige woordenschat en hij kan veel beter communiceren. Nog steeds ontwikkelt hij zich; hij vermaakt zich uitstekend op de dagbesteding en heeft veel vrienden.

Jemima Adoptieprogramma Blog 1

We proberen altijd zo goed mogelijk te helpen

“Jemima neemt ieder bewoner met een verstandelijke beperking op in huis, mits er geen andere mogelijkheden zijn. We proberen altijd zo goed mogelijk te helpen”, aldus voorzitter Kees Bel. “Onze bewoners hebben het goed bij ons. Maar de kosten voor bewoners met meervoudige beperkingen zijn hoog. Gemiddeld € 12.000 per bewoner per jaar. Daarbij zijn we volledig afhankelijk van Nederlandse giften. Door de hoge zorgkosten is ons budget voor andere zaken beperkt. Geld voor goed meubilair, kleding, schoeisel en activiteiten is schaars. Daarom zijn we gestart met een adoptieprogramma.

Bewoner financieel adopteren

Wilt u een bewoner financieel adopteren? Meld u dan aan via het adoptie-formulier. Behalve Safouane en Zayd* hebben onze andere 15 bewoners ook hulp nodig. U kunt hun profiel aanvragen via adoptie@jemima.nl.

*Safouane en Zayd zijn niet de echte namen. In verband met privacy hebben we fictieve namen gebruikt.

Heeft u vragen over financiële adoptie?

Share this article:

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close