Dagbesteding Eber-gebouw

05-04-2017

Kleurplaat jemima

In het Eber-gebouw krijgen de meeste bewoners van de woongroepen hun dagbesteding. De kinderen gaan naar de kindergroepen en de volwassenen hebben hun eigen plek in een workshop. Ongeveer 25 kinderen uit de omgeving van Bethlehem maken ook gebruik van de dagbesteding op Eber. Deze kinderen worden elke dag door een schoolbus van huis gehaald en na afloop weer thuis gebracht.

Liefdevolle aandacht helpt de kinderen om naar buiten te komen en zich te ontwikkelen. Zo komt er ruimte om te werken aan vaardigheden die nodig zijn voor het dagelijkse leven. De groepen in de dagopvang zijn onderverdeeld naar zorgvraag. Het gevarieerde programma biedt schoolse- en sociale vaardigheden; beweging en fysiotherapie; mond- en taalgroepjes en ergotherapie.

Diezelfde aandacht en betrokkenheid zijn ook de basis van het werk in de workshops voor de volwassen bewoners van Jemima. Naast het in stand houden en aanleren van praktische vaardigheden is er ook veel aandacht voor werkervaringen. Telkens weer wordt er gezocht naar passende activiteiten waar bewoners plezier en voldoening in ervaren.

Share this article:

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close