Met liefde financieel adopteren

Adopieformulier invullen
  • Liefdevolle zorg
  • Jongvolwassenen met een beperking
  • Steun Jemima

Adoptieprogramma

Jemima geeft elke dag professionele, liefdevolle zorg aan kinderen en jongvolwassenen met een meervoudige beperking. Omdat we dit niet alleen kunnen, hebben we een adoptieprogramma opgezet. Wilt u een van onze bewoners financieel adopteren? In deze blogs vertellen we u over de bewoners, wat het adoptieprogramma inhoudt en hoe u ons kunt helpen.

Deze bewoners met een beperking hebben uw hulp hard nodig

De 16-jarige Arabische Safouane lijdt aan dwerggroei en kan niet praten. Toen hij anderhalf jaar was, werd hij opgenomen in Jemima. Zijn gezinssituatie was schrijnend. Zijn vader had het gezin verlaten en 5 van zijn broers en zussen waren al overleden. Hijzelf was er ook slecht aan toe. Hij had een grote ontwikkelingsachterstand en was ondervoed. In de jaren daarna is hij uitgegroeid tot een lieve, ondernemende jongen, die graag speelt in de ballenbak.

Onze bewoners blij maken? Neem deel aan ons adoptieprogramma

Huisvesting, maaltijden, ziekenhuisopnames, medicijnen, therapieën: zomaar een greep uit de benodigdheden van de bewoners van Jemima. We zijn erg blij met de steun die we ontvangen om dit te kunnen bekostigen. Desondanks zijn onze financiële middelen beperkt en maken we ons af en toe wat zorgen. Het huisvesten van meervoudig beperkte kinderen en jongvolwassenen is immers erg duur. Ze hebben hun hele leven intensieve zorg nodig.

Stel hier uw vraag over financieel adopteren

"Sommige bewoners lijken in het begin weinig te kunnen. Het verrast ons keer op keer wat liefdevolle zorg met een bewoner doet."

"Er wonen ongeveer 20 kinderen/jongvolwassenen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen in Jemima."

"Als u mee wilt doen met het adoptieprogramma, vragen we u een bewoner te adopteren voor minimaal € 20,- per maand."

Salma’s levensverwachting was laag, maar dankzij de liefdevolle zorg van onze medewerkers is ze inmiddels al 17 jaar oud.

Heeft u vragen over financiële adoptie?

Waarom zoekt Jemima adoptieouders?

In het christelijke Huize Jemima wonen 17 Arabische bewoner en jongvolwassenen die meervoudig beperkt zijn. We geven veel om deze bewoners en willen ze nog meer kwaliteit van leven bieden dan we nu al doen. Daarom zijn we 2,5 jaar geleden begonnen met een adoptieprogramma.

Dit betekent financiële adoptie voor onze bewoners

“Als onze bewoners een cadeautje krijgen van hun adoptieouders zijn ze vervuld van blijdschap. Ze joelen en lachen. Het is altijd een prachtig moment om mee te maken”, zegt voorzitter van Jemima Kees Bel. Onze stichting heeft 2,5 jaar geleden een adoptieprogramma opgezet voor de bewoners en dat heeft al tot veel mooie gebeurtenissen geleid.

Hoe het christelijk geloof Jemima steunt in het dagelijkse leven

Met christelijke barmhartigheid proberen wij elke dag weer in Jezus’ voetsporen te treden. Al onze bewoners hebben een tragische achtergrond en gezondheidsproblemen. Ze hebben hun leven lang professionele zorg nodig. De christelijke stichting Jemima geeft hen een warm en veilig thuis.

Jemima helpt christenen in omgeving Beit Jala

Christenen in Bethlehem krijgen het steeds moeilijker. Ze hebben minder kans op een baan terwijl ze het al niet breed hebben. Veel gezinnen hebben geen inkomen meer en vertrekken. Huize Jemima heeft een aantal christenen, met name in de omgeving van Beit Jala, toekomstperspectief gegeven. Ze werken als verplegers, therapeuten en begeleiders voor en binnen Huize Jemima.

Stel hier uw vraag over financieel adopteren

Een waardevolle stichting!

- Annelies Kriekaard

20 jaar geleden kwam ik thuis na een zeer leerzaam jaar op deze mooie plek. Hier begon mijn liefde voor het Arabische volk.

- Gery Tukker

Tijdens een HBO-V studiereis naar Israël (1998) ook Jemima bezocht. Onvergetelijk!

- Trijnie Moraal

Jemima helpt christenen in omgeving Beit Jala

Jemima_Adoptieprogramma-Blog-6.jpg06 jan Christenen in Bethlehem krijgen het steeds moeilijker. Ze hebben minder kans op een baan terwijl ze het al niet breed hebben. Veel gezinnen hebben geen inkomen meer en vertrekken. Huize Jemima ... lees verder

Hoe het christelijk geloof Jemima steunt in het dagelijkse leven

Jemima_Adoptieprogramma-Blog-7.jpg11 nov Als christelijke stichting halen wij veel inspiratie uit de Bijbel. Met name Jezus’ woorden uit Mattheüs 25: 34-40 geven ons steun bij de zorg die wij verlenen aan onze bewoners met een ... lees verder

Dit betekent financiële adoptie voor onze bewoners

Dit betekent financiële adoptie voor onze bewoners_1.jpg16 sep “Als onze bewoners een cadeautje krijgen van hun adoptieouders zijn ze vervuld van blijdschap. Ze joelen en lachen. Het is altijd een prachtig moment om mee te maken”, zegt voorzitter van Jemima ... lees verder

Waarom zoekt Jemima adoptieouders?

Waarom zoekt Jemima adoptieouders?_1.jpg22 jul In het christelijke Huize Jemima wonen 17 Arabische bewoner en jongvolwassenen die meervoudig beperkt zijn. We geven veel om deze bewoners en willen ze nog meer kwaliteit van leven bieden dan we ... lees verder

Onze bewoners blij maken? Neem deel aan ons adoptieprogramma

Jemima_Adoptieprogramma-Blog-4.jpg27 mei Huisvesting, maaltijden, ziekenhuisopnames, medicijnen, therapieën: zomaar een greep uit de benodigdheden van de bewoners van het christelijke Huize Jemima. We zijn erg blij met de steun die we ... lees verder

Deze bewoners met een beperking hebben uw hulp hard nodig

Jemima_Adoptieprogramma-Blog-5.jpg01 apr De 16-jarige Arabische Safouane* lijdt aan dwerggroei en kan niet praten. Toen hij anderhalf jaar was namen wij hem op in het christelijke Huize Jemima, want zijn gezinssituatie was schrijnend. ... lees verder
Scroll naar boven