• SAM_1415_verkeind.jpg

Thuis-ondersteuning

De dagbesteding voor kinderen op Eber ( de dagopvang van Jemima) kent helaas een enorme wachtlijst. Om ouders van de wachtlijst tegemoet tekomen is in 2006 het "Home Based Intervention" programma gestart. Ouders van maken kinderen met een ernstige meervoudige handicap krijgen thuis steun en begeleiding bij de zorg voor hun kind. 

Kinderen met een ernstige meervoudige beperking hebben ook hun eigen mogelijkheden voor ontwikkeling. Met kleine signalen laten zij aan hun omgeving zien wat zij nodig hebben. Het maakt een wereld van verschil als de mensen om hen heen begrijpen wat er met een kleine glimlach of spierbeweging wordt bedoeld. 

De werkers van de thuis-ondersteuning gaan op bezoek bij gezinnen met deze bijzondere kinderen. Allereerst zoeken zij de mogelijkheden van het kind uit. Daarna ondersteunt de thuiswerker de familie bij het bieden van passende zorg en activiteiten. Ouders vinden in de thuis-ondersteuning erkenning, steun en bemoediging om de zorg voor hun kind thuis te blijven geven. 

Begin april 2015 heeft een delegatie van de CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERKEN IN NEDERLAND Jemima bezocht en samen met medewerkers van het HBI-project de kinderen thuis opgezocht. Mede door hun steun kunnen kinderen met een ernstige meervoudige handicap in de thuissituatie geholpen worden. 

De delegatie van de CGK was tevreden en erg onder de indruk.

Scroll naar boven