• SAM_0810.jpg

« Terug

Onze bewoners blij maken? Neem deel aan ons adoptieprogramma

Jemima_Adoptieprogramma-Blog-4.jpg27 mei

Huisvesting, maaltijden, ziekenhuisopnames, medicijnen, therapieën: zomaar een greep uit de benodigdheden van de bewoners van het christelijke Huize Jemima. We zijn erg blij met de steun die we ontvangen om dit te kunnen bekostigen. Desondanks zijn onze financiële middelen beperkt en maken we ons af en toe wat zorgen. Het huisvesten van meervoudig beperkte kinderen en jongvolwassenen is immers erg duur. Ze hebben hun hele leven intensieve zorg nodig.  

“Het zou een stuk meer zekerheid geven als we per bewoner maandelijks een vast bedrag ontvangen. Daarom zijn we 2,5 jaar geleden gestart met een adoptieprogramma”, aldus voorzitter van Jemima Kees Bel.  

De best mogelijke zorg

Niet alleen de zorg voor bewoners kost geld. Personeel is ook een grote kostenpost. Door problemen met visa kunnen we geen vrijwilligers meer aannemen. Kees: “Vrijwilligers mogen van de Israëlische regering maar 3 maanden blijven. Als ze net zijn ingewerkt, moeten ze dus alweer naar huis. Dat is voor ons niet zo goed werkbaar, zodoende zijn we genoodzaakt betaald personeel aan te nemen. Dit doen we uiteraard wel, want we willen onze bewoners de best mogelijke zorg bieden.”

Adoptieprogramma?

Als u mee wilt doen met het adoptieprogramma, vragen we u een bewoner te adopteren voor minimaal € 20,- per maand. Als eerste sturen we u een foto op met een korte omschrijving van de bewoner die uw steunt. Een aantal keer per jaar hoort u hoe het met uw kind of jongvolwassene gaat en ontvangt u een foto. In de nieuwsbrief staan de verjaardagen, zodat u een cadeautje kunt sturen. We sturen bij het ontvangen van de post een ‘bedank’ mailtje naar u als adoptieouder, met een zo recent mogelijke foto erbij. Zo ontstaat er toch een soort band tussen u en het kind.

Met uw gift zullen we onder andere kleding, schoenen, meubilair en therapieën bekostigen. Ook zal er geld overblijven om het kind af en toe mee te nemen naar het zwembad. Iets wat onze bewoners heerlijk vinden.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over ons adoptieprogramma? Stuur dan een e-mail naar adoptie@jemima.nl. Coördinator Annelies Kriekaard zal al uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden.

Heeft u vragen over financiële adoptie?

« Terug

Scroll naar boven