• SAM_0810.jpg

« Terug

Nieuwsbrief mei 2020

jemima-nieuwsbrief.jpg23 mei

Beste vrienden van Jemima,

We schrijven dit voorwoord in een bijzondere tijd vanwege de coronacrisis. In Nederland weten we wat beperkte bewegingsvrijheid inhoudt, maar dit is nauwelijks vergelijkbaar met de straffe maatregelen in Bethlehem. Na de eerste besmettingen heeft men direct een strenge lockdown ingevoerd. Dit had grote gevolgen voor Jemima. De dagactiviteiten werden direct gestopt, de kinderen uit de regio en het personeel moesten thuisblijven. De hekken van het terrein gingen op slot. Enkele personeelsleden waren bereid om steeds een week in Jemima te werken en te slapen. Onze vaste bewoners moesten binnenblijven. 

Het Nederlandse echtpaar Hans en Tya heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt omdat zij alles hebben aangepakt wat op hun weg kwam. Do locatiemanager Lana, kon af en toe met een Jemima auto op bezoek komen, verder heeft zij op afstand alles keurig kunnen regelen vanuit Beit Sahour. We zijn dankbaar dat alle bewoners, de kinderen van de dagactiviteiten en het personeel gezond zijn gebleven. We hopen in de komende maanden op versoepeling van de door de overheid getroffen maatregelen.

In Nederland zijn ook alle presentaties in gemeenten en verenigingen, zangavonden, beurzen en markten plotseling stilgelegd. Helaas derven we daardoor inkomsten. Hopelijk mogen we toch voldoende steun ervaren van onze achterban. Mogen we ook op uw steun en bovenal gebed rekenen?

Hartelijke groet,

Kees Bel, voorzitter Jemima

« Terug

Scroll naar boven