Home ›› Kind Financieel Adopteren

Kind financieel adopteren: kleine bijdrage, groot effect

Het bieden van liefdevolle zorg aan kinderen met een meervoudige beperking: dat is wat wij doen. Wilt u een kind financieel adopteren? Lees hier meer!

Kind financieel adopteren helpt Christenen in omgeving Bethlehem

Een kind hoort te lachen, dingen te ontdekken, buiten te spelen en vriendjes te ontmoeten. Helaas is dit niet voor alle kinderen de 'normale gang van zaken'. Zeker niet als je geboren wordt in Bethlehem, met een handicap, en niet geaccepteerd wordt door je ouders. De Christenen daar krijgen het steeds moeilijker om een baan te vinden en hun familie te onderhouden. Ze hebben geen inkomen meer en vertrekken. In House Jemima, gelegen in het dorpje Beit Jala (tussen Jeruzalem en Bethlehem) worden Arabische kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking opgevangen en is het kind financieel adopteren christelijk programma opgezet.

Kind-financieel-adopteren-Jemima
Adopteer een kind

Waarom een kind financieel adopteren?

Gelukkig zijn er ouders die wel van hun gehandicapte kind houden. Omdat zij niet voor hun kind kunnen zorgen (wat hen natuurlijk veel pijn doet), gaan zij op zoek naar organisaties zoals Jemima die een kind financieel adopteren. In House Jemima, gelegen in het dorpje Beit Jala (tussen Jeruzalem en Bethlehem) worden Arabische kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking opgevangen. Wij geven hen de liefdevolle en professionele zorg die zij nodig hebben. Helaas brengt dit wel veel kosten met zich mee.

Kind financieel adopteren: wat betekent dit voor onze bewoners?

"2,5 jaar geleden heeft onze stichting een adoptieprogramma kind financieel adopteren opgezet voor de bewoners", vertelt voorzitter van Jemima Kees Bel. "Dat heeft tot veel mooie gebeurtenissen geleid, zoals de bewoners die een cadeautje krijgen van hun adoptieouders. Ze joelen en lachen, prachtig om te zien."

Een ander voorbeeld is de 16-jarige Arabische Safouane. Safouane lijdt aan dwerggroei en kan niet praten. Toen wij hem opnamen, was hij nog maar anderhalf jaar. Hij kon niet meer terecht in zijn gezin. Zijn vader had het gezin verlaten en zijn 5 van zijn broers en zussen waren al overleden. Zelf was Safouane er ook slecht aan toe. Hij was ondervoed en had een grote ontwikkelingsachterstand. Nu is het gelukkig een ander verhaal en is hij uitgegroeid tot een lieve, ondernemende jongen. Zijn favoriete bezigheid? Spelen in de ballenbak!

Deelnemen aan adoptieprogramma kind financieel adopteren

Wilt u een kind financieel adopteren? Hoe ziet dat er precies uit? De huisvesting van meervoudig beperkte kinderen is erg duur. Wij zouden ontzettend blij zijn als u ons wilt steunen om dingen zoals onderstaande te kunnen bekostigen: 

  • huisvesting;
  • maaltijden;
  • ziekenhuisopnames;
  • medicijnen;
  • therapieën.

Kind financieel adopteren christelijk
Adopteer een kind

Op het moment dat u besluit om deel te nemen aan het kind financieel adopteren christelijk adoptieprogramma krijgt u een foto van het kind en een korte beschrijving. De kosten zijn hoog, dus er zullen meerdere sponsors worden gezocht bij een kind/bewoner.

Kind financieel adopteren aanmelding

Wat super dat u overweegt om u aan te melden voor een kind financieel adopteren! Meld u aan via dit formulier.

Ook is via deze link het machtigingsformulier en verdere informatie te vinden. Mocht u nog vragen hebben, kunt u contact met ons opnemen. Dit kan uitsluitend via het volgende e-mailadres: adoptie@jemima.nl

Misschien bent u nieuwsgierig naar de omgeving (Beit Jala) waar wij ons bevinden. Bekijk hier de geschiedenis en alle feiten over deze indrukwekkende stad.

Adoptieformulier Jemima

Voor meer infomatie, klik hier.


Contactgegevens
Kalender (dd-mm-jjjj) 
Adoptie

 


Ahmed


Ikram


Intisar


Issa


Mohamed


Nadia


Sameh


Kholud


Rana


Hanien


Raf'et


Ghawla


Maram


Rasha


Nour


May


Sireen

Betaalwijze
Scroll naar boven