De tijd vliegt

05-06-2019
Jemima blog 5 2

De tijd vliegt alweer, we voelen ons hier steeds meer thuis. Jemima is aan de ene kant een professionele zorginstelling, zeker voor de begrippen in deze omgeving. Aan de andere kant zien en ervaren we steeds meer dat het meer is dan een bedrijf of instelling. Het is meer een grote familie die om de kinderen heen staat. Kinderen die voor veel mensen in deze samenleving waardeloos zijn omdat ze nooit economisch iets op zullen leveren. De Jemima “familie” heeft de diepe overtuiging dat deze kinderen net zo waardevol en prachtig zijn als al die andere kinderen!

Deze week heb ik (Peter) intens genoten van de glimlach van Achmed. Een jongen met autisme, dwerggroei en een verstandelijke beperking. Als ik s’avonds op de groep binnenloop pakt hij direct mijn hand, neemt mij mee naar een kamertje waar een gitaar staat. Met de gitaar onder de arm moet ik terug naar de huiskamer. Ik weet niet hoe ik een gitaar moet vasthouden, maar hij helpt mij daar helemaal bij en dan moet ik op de snaren rammen en het lied “Kings of Kings en Lord of Lords” zingen. Gisteren verscheen er een brede glimlach op zijn gezicht, zo genoot hij hiervan. Geweldig om op deze manier dichtbij hem te mogen komen!

Jemima blog 5 1

Er is zoveel informatie op te halen over de bewoners, en daar ben ik dan ook heel druk mee bezig. Begeleiders interviewen over de geschiedenis, de familie van de bewoners. Wat is hun achtergrond, en wat zijn hun hobby’s, waar genieten ze van? Veel bewoners hebben een moslimachtergrond en door hun handicaps krijgen ze nu een christelijke opvoeding. In de interviews komt regelmatig terug bij de hoger niveau bewoners dat ze genieten van naar de kerk gaan, dit raakt mij echt! Hoe bijzonder kan God soms ook de wegen leiden van mensen, en deze bewoners ook zo in Zijn gemeenschap opnemen. Dit werk is zo waardevol, en zo nodig. Hiervan raak ik steeds meer doordrongen hoe meer ik zie.

Er is ruimte in het huis voor nog veel meer kinderen, er zijn buiten de instelling kinderen in belabberde omstandigheden. Er zijn zoveel ouders die zich machteloos voelen omdat ze niet weten hoe ze moeten omgaan met hun kinderen met een beperking. Op dit moment is het nog niet mogelijk om al die mensen te helpen, hiervoor ontbreken de financiën.

Mogen wij u vragen om betrokken te raken bij deze prachtige kinderen? U kan helpen door te bidden voor ze, mee te leven, u te abonneren op de nieuwsbrief, maar uiteraard ook door uw giften.

Share this article:

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close