Sluit navigatie

Financiële adoptie

Voor € 20,- per maand helpt u een bewoner van Jemima. Wij kunnen hiermee o.a. de benodigde kleding, therapie en verband bekostigen. Helpt u mee?

Word donateur!
Scroll naar beneden
icon-2.png

HOUSE JEMIMA

Op een heuvel tussen Jeruzalem en Bethlehem in het dorpje Beit Jala staat “House Jemima”. In het huis worden Arabische kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap opgevangen.

Bekijk het huis
icon-1.png

STEUN ONS

Hoe kunt u het werk van Jemima steunen?

  • Eenmalige gift, stort hier uw gift! (iDEAL)
  • Word donateur!
  • Financiële adoptie voor € 20,- per maand
Hoe kan ik helpen?
icon-3.png

OVER JEMIMA

Meer dan 30 jaar geleden, begin jaren tachtig van de vorige eeuw, vertrokken Ed en Heleen Vollbehr naar de Westelijke Jordaanoever om blinde kinderen te helpen.

Meer over stichting Jemima

MAAK HET LEVEN EN DE ONTWIKKELING VAN EEN KIND MET EEN BEPERKING IN JEMIMA MOGELIJK.

STEUN ONS!

ONZE BEWONERS

Foto_Nur.png

Nur, 6 jaar

Een van de kinderen die verzorgd wordt in Jemima is Nur. Nur is een weeskind van vijf jaar. Zijn moeder was ongehuwd zwanger. Dit is binnen de Arabische cultuur een erge schande. En dan ook nog de afwijzing omdat hij gehandicapt is.

meer over Nur
Foto_Ahmed.jpg

Ahmed, 13 jaar

Ahmed is het negende kind in een gezin waarbij vijf van zijn boers en zussen al zijn overleden. Zijn ouders zijn neef en nicht. Toen Ahmed zeven maanden oud was heeft zijn vader het gezin verlaten, waarbij hij hen ook niet meer financieel bijstond.

meer over Ahmed
Foto_Sameh.png

Sameh, 10 jaar

Sameh is een vrolijke jongen van negen jaar oud. Hij is te vroeg geboren met een waterhoofd. Niemand had verwacht dat hij het zou overleven, en werd naar Jemima gebracht met de vraag of hij tot zijn overlijden bij ons mocht verblijven. 

meer over Sameh

Young Ladies op bezoek

nieuwsbrief-april-2-2017.jpg28 apr Young Ladies Choir Hadassah heeft op woensdag 26 april Jemima bezocht. Eveneens hebben zij voor bewoners en medewerkers gezongen. Onze bewoners en medewerkers hebben enorm genoten van dit optreden.  lees verder

Nieuwsbrief april 2017 - Nieuw leven

nieuwsbrief-april-2017.jpg14 apr Toen we onlangs weer in Bethlehem waren, werd het na de koude maanden al beter weer. Je merkte het aan de natuur en aan de mensen. Ook de bewoners en het personeel van Jemima voelen zich zoveel ... lees verder
psalmen-zingen-in-israel.png

Nieuwsbrief

Ieder kwartaal versturen wij een nieuwsbrief. Ook de nieuwsbrief ontvangen? Stuur ons dan een bericht! 

Lees onze nieuwsbrief!
Scroll naar boven