Sluit navigatie

Adoptieproject Jemima

Hartelijk bedankt voor uw interesse om een van de bewoners van het christelijke kindertehuis Jemima financieel te adopteren. Daardoor kunnen wij deze gehandicapte kinderen voorzien van verband, kleding, therapie etc.

Het is in de Palestijnse gebieden op de Westbank niet gemakkelijk om een kind met een handicap op te voeden. Sommige gezinnen accepteren hun kind met een handicap niet. Ze worden afgezonderd gehouden en krijgen alleen eten. Er zijn gelukkig ook ouders die van hun gehandicapte kind houden. Helaas kunnen ze het gedrag en de zorg die deze kinderen vragen niet altijd aan. Zij gaan dan op zoek naar organisaties zoals Jemima. Veelal zijn deze organisaties opgezet en of worden zij ondersteund door Westerse landen. Vanuit de Palestijnse autoriteiten staat de zorg voor deze kinderen nog op een laag pitje. Dit terwijl de kosten van deze meervoudig gehandicapte kinderen hoog zijn.

Informatieblad adoptieproject Jemima

'Toedeling' van de kinderen / bewoners
Als u besluit om een kind /bewoner financieel te adopteren krijgt u een foto en een korte omschrijving. Vanwege de hoge kosten zullen meer sponsors worden gezocht bij één kind/bewoner.

Sponsoring

Als u een machtiging afgeeft zal het opgegeven bedrag steeds aan het einde van de maand van uw rekening worden afgeschreven. Dit blijft doorgaan tot u de machtiging intrekt. Het geld zal vooral worden gebruikt om per kind de duurdere zaken te betalen die nodig zijn voor het levensonderhoud zoals kleding, schoeisel, verband, medicijnen en therapie. De reguliere vergoeding is geheel niet toereikend of soms zelfs nihil. Uw bijdrage is aftrekbaar voor de belasting omdat we een ANBI zijn.

Contact met de kinderen

U kunt vrij schrijven en eventueel een aardigheidje op hun verjaardag sturen. Voelt u echter niet altijd verplicht. Sommige kinderen/bewoners zijn niet in staat om te reageren. Als u tweemaal per jaar een berichtje krijgt is dat meestal van de mentor. Men is vaak dol op foto's. Dus als u iets van uzelf opstuurt, wordt dat zeer gewaardeerd. De mentor zal uw foto met naam op het prikbord plaatsen. De hoeveelheid post maakt niet zoveel uit. Men woont in kleine leefgroepen en als er post is, is dat vaak voor de hele woongroep een feestelijk gebeuren.

Post

Als u post of een klein pakketje hebt kunnen u dat sturen naar:

House Jemima
P.O. Box 1568
Jerusalem 9101402, Israël

Procedure

Via deze link kunt u het machtingsformulier downloaden. Wilt u dit formulier uitprinten en invullen? Daarna graag dit formulier per post terug sturen naar:

Stichting Jemima
Laura van Hengel
Groenendijk 335
2911 BB Nieuwerkerk aan den IJssel

Nadat wij uw formulier hebben ontvangen, krijgt u per mail een voorstel van een van de kinderen.

Nog vragen?

Als u vragen heeft kunt u mailen naar: adoptie@jemima.nl.

Wilt u uw automatische incasso stop zetten? Download dan via deze link het benodigde formulier. Wilt u dit formulier uitprinten en invullen? Daarna graag dit formulier per post terug sturen naar:

Stichting Jemima
Laura van Hengel
Groenendijk 335
2911 BB Nieuwerkerk aan den IJssel

psalmen-zingen-in-israel.png

Nieuwsbrief

Ieder kwartaal versturen wij een nieuwsbrief. Ook de nieuwsbrief ontvangen? Stuur ons dan een bericht! 

Lees onze nieuwsbrief!
Scroll naar boven