Sluit navigatie

Nur, 7 jaar

Nur is een weeskind van zeven jaar. Zijn moeder was zwanger terwijl zij niet getrouwd was, binnen de Arabische cultuur een erge schande. Daardoor is hij terecht gekomen in een weeshuis in Bethlehem. Het is onbekend of zijn moeder nog leeft, ze heeft hem in ieder geval achtergelaten uit vrees voor wraak van haar familie.

Toen Nur drie jaar oud was kwam hij in Jemima terecht. Het is een lief en vrolijk jongetje met een sterke wil en als hem iets niet zint zal hij dat zeker laten weten. Hij vindt het heerlijk om te knuffelen, spelen en lekker gek te doen. Nur’s ontwikkeling is erg vertraagt, hij kan nog niet lopen, zitten of praten. Op dit moment zijn we er vooral mee bezig om hem deze dingen te leren. Het gaat erg langzaam, maar er is zeker vooruitgang te zien. Zijn spieren worden sterker, we werken aan zijn balans en hij maakt telkens meer verschillende geluiden. Ook de Arab Society, een revalidatie ziekenhuis in Beit Jala, is druk met hem bezig. Ze laten hem regelmatig onderzoeken door allerlei specialisten en werken intensief met hem.

Ahmed, 13 jaar

Ahmed is het negende kind in een gezin waarbij vijf van zijn boers en zussen al zijn overleden. Zijn ouders zijn neef en nicht. Toen Ahmed zeven maanden oud was heeft zijn vader het gezin verlaten, waarbij hij hen ook niet meer financieel bijstond. Op anderhalf jarige leeftijd is Ahmed in Jemima terecht gekomen. Op dat moment was hij ondervoed en onderontwikkeld.

Wij kennen Ahmed als een lief en bezig jongetje. Wij denken dat hij lijdt aan dwerggroei, hij is nog maar 1 meter maar al 12 jaar oud. Maar een dergelijke diagnose is niet vastgesteld. Wanneer hij in een bekende omgeving verkeert zal hij spelen en rond rennen, maar op onbekende plaatsen zal hij erg rustig zijn en bij je in de buurt blijven, je hand vasthouden en op schoot willen zitten. Ahmed kan niet praten, hij communiceert doormiddel van het maken van geluiden. Als hij het niet met je eens is of iets van je wil zal hij luide geluiden maken. Wanneer hij blij is zijn dit tevreden en zachte geluiden.

Sameh, 10 jaar

Sameh is een vrolijke jongen van negen jaar oud. Hij is te vroeg geboren met een waterhoofd. Niemand had verwacht dat hij het zou overleven, en werd naar Jemima gebracht met de vraag of hij tot zijn overlijden bij ons mocht verblijven. 

Maar al snel werd ons duidelijk dat hij sterker was dan iedereen dacht. Wij hebben hem weer naar het ziekenhuis gebracht waar ze een shunt hebben geplaatst om het teveel aan vocht in zijn hoofd terug te leiden naar zijn lichaam. Na deze operatie ging het stukken beter met Sameh. 
Op het moment zijn wij bezig om zijn spieren sterker te maken en sinds een half jaar kan hij zijn hoofd al zelf rechtop houden. Dit is een goede ontwikkeling omdat zijn hoofd erg groot en zwaar is. Het volgende waar wij aan gaan werken is het zelfstandig zitten. 
Sameh is zoals gezegd een vrolijk mannetje en houdt van lekker kriebelen en een goed gesprek op zijn manier.

psalmen-zingen-in-israel.png

Nieuwsbrief

Ieder kwartaal versturen wij een nieuwsbrief. Ook de nieuwsbrief ontvangen? Stuur ons dan een bericht! 

Lees onze nieuwsbrief!
Scroll naar boven